Ventilație MMT
Cel mai extensiv sistem de ventilație Fancom.
Un climat bine controlat în hala de păsări vă oferă rezultate de producție mai bune. Sistemul de ventilație MTT (Minim Tranziție Tunel) este cel mai extensiv sistem de ventilație Fancom care asigură o climă uniformă în fiecare hală. Condițiile meteorologice extreme și fluctuațiile mari de temperatură din zi și noapte nu influențează clima halei. Climatul din hală se adaptează treptat și automat pentru a se potrivi cerințelor animalelor. Chiar și cu o densitate de creștere maximă și temperaturi exterioare extrem de ridicate, animalele vor continua să crească. Principiul MTT se bazează pe o tranziție treptată de la ventilația minimă la cea maximă. Acest lucru previne stresul animalelor și garantează o creștere neîntreruptă.
Ventilația minimă precisă îmbunătățește performanța animalelor
Prima fază a conceptului de ventilație MTT este ventilația minimă. Ventilația minimă este esențială pentru a extrage elementele reziduale, dăunătoare, precum CO2, NH3, umiditatea, praful și pentru introducerea aerului bogat în oxigen. Acest lucru este deosebit de important pentru animalele tinere, încă în curs de dezvoltare și pentru a preveni problemele respiratorii. O ventilație minimă bună este crucială și o condiție în obținerea performanțelor de top.
Aerul intră în hală prin admisiile de aer de pe părțile laterale ale clădirii și este extras de ventilatoarele de coamă sau de cele de fronton. Fluxul de aer poate fi controlat cu precizie și este distribuit uniform în toată hala chiar și cu viteze reduse ale aerului.
Ventilație de tranziție - un efect calmant în hală
Pe măsură ce necesarul de ventilație crește, sistemul MTT trece la faza de tranziție, trecerea treptată la ventilația tunel. Tranziția lină evită perturbările fluxului de aer. Nu există zgomote cauzate de deschiderea sau închiderea bruscă a admisiilor, fără curenți de aer imprevizibili și fără modificări ale intensității luminoase cauzate de deschiderile admisiilor tunel. Acest lucru previne stresarea păsărilor și asigură o atmosferă liniștită în hală. Păsările nu migrează în grup, ci rămân răspândite uniform în toată hala. Rezultatul final este o creștere neîntreruptă. În această fază, ventilația minimă funcționează la maxim și ventilatoarele mari de tunel sunt activate, în timp ce admisiile tunel se deschide lent. Fluxul de aer se schimbă treptat de la ventilație minimă pe lățimea halei, la ventilația tunel pe toată lungimea halei. Sistemul ia în considerare vârsta animalelor și se asigură că viteza aerului nu devine prea mare în timp ce păsările tinere își dezvoltă încă penele.
Ventilația tunelului răcește hala
Ultima fază a sistemului de ventilație MTT este ventilația tunel. În această etapă este important să se extragă excesul de căldură produs de animale. Admisiile mici sunt complet închise, iar admisiile tunel sunt deschise în funcție de necesar. Ventilatoarele din frontonul sunt de asemenea activate. Această configurație provoacă așa-numitul efect de tunel în care aerul trece peste animale cu viteză mare. Acest flux de aer creează o briză răcoritoare care asigură de obicei o răcire suficientă într-un climat temperat. Dacă este necesar, sistemul de răcire cu faguri poate fi integrată și în conceptul MTT. Răcirea cu faguri poate fi reglată continuu în funcție de nevoile animalelor.
Creștere cu până la 10% mai rapidă datorită sistemului de ventilație.
Conversie îmbunătățită a furajului.
Mortalitate mai scăzută.
Uniformitate mai mare.